8 Ιουλίου 2009

Ζώδια


Διάφοροι επιτήδειοι και πλανεμένοι άνθρωποι έχουν ταυτίσει την ζωή τους με τις κινήσεις των άψυχων αστεριών που κινούνται στον γαλαξία μας, πιστεύοντας εσφαλμένα ότι από αυτές εξαρτάται αν θα είναι χαρούμενοι, επιτυχημένοι, με λύπες, αντιξοότητες, ή δυσκολίες. Έτσι, δημιουργήθηκε η ψευτοεπιστήμη της «Αστρολογίας» την οποία κανένας σοβαρός επιστήμονας δεν παραδέχεται. Πραγματική επιστήμη που ασχολείται σωστά με τους πλανήτες, το σύμπαν και όλα τα εν’ αυτώ φαινόμενα, είναι η Αστρονομία, η οποία σε συνέδριά της έχει διακηρύξει ότι η «Αστρολογία» είναι «κράμα δεισιδαιμονιών, αγυρτείας και εμπορίου»! Πράγματι, όσοι διατείνονται ως αστρολόγοι και μελλοντολόγοι, ξέρουν ότι η γη κάθε χρόνο διαγράφει έναν κύκλο στον ουρανό που λέγεται ζωδιακός και από την Αστρονομία έχει διαιρεθεί σε 12 μέρη, που το κάθε ένα πήρε το όνομα του αστεριού που κυριαρχεί στο μέρος αυτό, και ότι εκτός από τον «Ζυγό», οι άλλες ονομασίες είναι διαφόρων ζώων, εξ ου και ο κύκλος λέγεται ζωδιακός.
Επινοήθηκε λοιπόν λανθασμένα ότι οι αστερισμοί διαμορφώνουν τη ζωή των ανθρώπων, αναλόγως της περιόδου που θα γεννηθεί. Εκμεταλλευόμενοι αυτή την «θεωρία» κάποιοι ψευτομελλοντολόγοι δημιούργησαν τα ωροσκόπια ξεγελώντας έναντι σημαντικών χρηματικών ποσών, ανθρώπους αφελείς, με διάφορα προβλήματα που νομίζουν ότι η ζωή και το μέλλον τους μπορεί να προβλεφθεί. Σ’ αυτό συντείνουν και οι δυνάμεις των αρχέκακων πονηρών δαιμόνων, που εκμεταλλεύονται την απομάκρυνση των ανθρώπων από την ορθή πίστη στον Θεό και την προσήλωσή τους στη «πίστη» των αστερισμών, «βοηθούν» στο να εκπληρώνονται κάποιες ψευτοπροφητείες, παρασύροντας κάποιους στο να πιστεύουν σε πλάνες.
Οι Πατέρες της Ορθοδόξου Εκκλησίας, σοφά παρατηρούν ότι όσοι άνθρωποι γεννήθηκαν το ίδιο χρονικό διάστημα και ανήκουν στον ίδιο αστερισμό, δεν είχαν τον ίδιο χρόνο ζωής, ούτε την ίδια σταδιοδρομία, αλλά όλοι έζησαν διαφορετικά την ζωή τους! Αν τα άστρα καθόριζαν τον βίο των ανθρώπων τότε δεν θα χρειαζόταν να υπόκεινται σε νόμους και οτιδήποτε χαρακτηρίζει τις κοινωνίες.
Το μέλλον του κάθε ανθρώπου το γνωρίζει μόνο ο Θεός που σε μερικές μόνο περιπτώσεις για λόγους Θείας Οικονομίας, παρεχωρήθη και γνωστοποιήθηκαν μέσω κάποιων Αγίων ανθρώπων, των επονομαζομένων Προφητών, ότι ήταν αναγκαίο να γνωρίζουν κατά την Αποκάλυψη του Θεού.

Στρατής Ανδριώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: