16 Σεπτεμβρίου 2009

Αναρχικοί και κοσμοκράτορες

Κατά καιρούς περιοδεύουν ανά την Ελλάδα ή «δραστηριοποιούνται» κατά τόπους, διάφορες ομάδες κυρίως νέων ατόμων, χαρακτηριζόμενες ως ακτιβιστές, αντιεξουσιαστές, αναρχικοί, αντιρατσιστές κ.λ.π. Πρόσχημα της πρόσφατης «καμπάνιας» τους ήταν η υποστήριξη των μεταναστών, με απαίτηση την ελεύθερη διακίνησή τους, την κατάργηση των συνόρων, των Εθνών, και οτιδήποτε άλλο στοιχειοθετεί ένα κράτος. Συμπτωματικά όλα αυτά ταυτίζονται με τις θέσεις της παγκοσμιοποίησης που επιχειρείται μεθοδικά σε όλο τον κόσμο, με ολοένα και πιο γοργούς ρυθμούς, επιδιώκοντας με κάθε τρόπο να μην υπάρχουν κράτη, κυβερνήσεις, θρησκείες, πολιτισμοί, γλώσσες κ.λ.π. Βέβαια, σε αυτές τις θεωρίες των μεν και τις επιδιώξεις των δε, τίθεται εύλογα η απορία, ποιος θα είναι ο ηγεμόνας της νέας αυτής παγκόσμιας τάξης και ποιοι βρίσκονται αυτή την στιγμή πίσω από όλες αυτές τις κινητοποιήσεις.
Οι ως άνω φερόμενοι νέοι, δραστηριοποιούμενοι καί διαδηλώνοντας ακόμα και με τραμπούκικους τρόπους, εκπλήσσουν την κοινή γνώμη με την υπερευαισθησία τους σε θέματα μετανάστευσης και παγκόσμιας «ειρηνευτικής» πολιτικής, διότι αντιφάσκουν ξεκάθαρα με οτιδήποτε πολεμούν κατά καιρούς, αφού την ίδια στιγμή που δεν θέλουν να αποδεχθούν την ύπαρξη οποιουδήποτε κράτους και πολεμάνε με μίσος για να καταργηθούν, αντιθέτως τάσσονται και υποστηρίζουν πολιτικές που ευνοούν την παγκοσμιοποίηση, δηλ. ενός παγκοσμίου κράτους όπου θα ηγεμονεύουν οι πανίσχυρες και πάμπλουτες ελίτ του κόσμου, που ως γνωστόν είναι οι επίδοξοι κοσμοκράτορες, και που ονειρεύονται ότι θα μπορούν όλοι οι κάτοικοι του πλανήτη, ως καταναλωτές-πελάτες των πολυεθνικών, να διακινούνται όπου και όπως θέλουν. Όλα αυτά βέβαια, εφόσον τα επιτρέψει να συμβούν ο Θεός. Μια τέτοια σύμπνοια και συμφωνία απόψεων μεταξύ αναρχικών και κοσμοκρατόρων, καταδεικνύει ότι δεν είναι τυχαία και άνευ μυστικών δολοπλοκιών που προηγήθησαν και καθόρισαν τις «κινήσεις» πριν από κάθε τέτοιου είδους δραστηριότητες. Διαφαίνεται ότι είναι κατευθυνόμενες οι δραστηριότητες των νέων αυτών που χρηματοδοτούνται και υποστηρίζονται από μεγάλα κέντρα αποφάσεων που διευθύνουν συνάμα και τις διεθνείς εξελίξεις.
Όντως οι «ιδέες» των αντιεξουσιαστών και των αναρχικών είναι αντιφατικές, διότι ενώ καταφέρονται κατά του κεφαλαίου και των «μεγάλων» γενικότερα, απεναντίας η κατάργηση των συνόρων και των κρατών που επιζητούν, ευνοεί τα σχέδια των «μεγάλων», των πολυεθνικών, των κεφαλαιοκρατών και όσων υποστηρίζονται τα συμφέροντά τους σε όλο τον κόσμο από τέτοια ενδεχόμενα. Αυτό που είναι γνωστό διεθνώς είναι ότι σχεδόν όλες οι οργανώσεις που εκδηλώνουν δράσεις σε όλο τον κόσμο, είναι ελεγχόμενες, χρηματιζόμενες αδρά και καθοδηγούμενες από ισχυρές μεγάλες λέσχες και μυστικές στοές που έχουν μεγάλη επιρροή σε κυβερνήσεις και παγκόσμιες καταστάσεις, για τον λόγο του επηρεασμού των μαζών, περνώντας μηνύματα στον κόσμο που ευνοούν τα συμφέροντά τους. Μέγα παράδειγμα είναι το παρατηρητήριο του Ελσίνκι το οποίο «εποπτεύει» στην Ανατολική και πέραν αυτής Ευρώπη, με σκοπό να προστατεύσει δήθεν τις μειονότητες και τις αδύναμες ομάδες ανθρώπων, την στιγμή που η πολιτική των ιδίων αυτών «προστατών» έχει δημιουργήσει τα τραγικά προβλήματα στους ανθρώπους αυτούς, ωθώντας τους μαζικά στη μετανάστευση, ώστε να μπορούν να πάνε σε πιο αναπτυγμένες χώρες και να καταναλώνουν προϊόντα μεγάλων εταιρειών αφού δεν μπορούν να είναι καλοί «πελάτες» στις τριτοκοσμικές χώρες που ζουν, καθώς επίσης και για να βρίσκουν φτηνά εργατικά χέρια οι «μεγάλοι». Εκτός αυτών, ενδιαφέρονται και για την δημιουργία προβλημάτων και διχασμών στο εσωτερικό των χωρών που έχουν στοχοποιηθεί από την παγκόσμια τάξη, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και η Ελλάδα. Διότι η παγκοσμιοποίηση για να υλοποιηθεί, χρειάζεται πρωτίστως διαλυμένα κράτη!
Έτσι, για τους ήπιους ή και βίαιους ξεσηκωμούς των νέων είναι βέβαιο ότι οι «άνθρωποι» της παγκοσμιοποίησης έχουν βρει τρόπους επηρεασμού και ελέγχου αυτών, ώστε να υποκινούν και να κατευθύνουν τις δράσεις τους ανά τον κόσμο. Σχετικά με το θέμα της υποστήριξης των μεταναστών είναι ορατό ότι «κάποιοι» εκμεταλλεύονται την ανάγκη των ταλαιπωρημένων αυτών ανθρώπων που τα τελευταία χρόνια φεύγουν υποκινούμενοι από τις χώρες τους και έρχονται στην Ευρώπη. Σίγουρα δεν είναι πρέπουσες οι συνθήκες κράτησης των μεταναστών στα κέντρα υποδοχής που δεν αρμόζουν σε συνανθρώπους μας. Ας μην νομίζουν όμως πολλοί ότι εκεί που ζούσαν ήταν ιδανικές οι συνθήκες. Παρόλα αυτά εδώ στην Ελλάδα, δαπανώνται εκατομμύρια Ευρώ για την σίτιση, την περίθαλψη, την φύλαξη, και την διαμονή τους. Άραγε εκείνοι που δεν θέλουν το κράτος θα μπορούσαν να περιποιηθούν καλύτερα αυτούς τους ανθρώπους; Σε κάθε άγνωστο άνθρωπο που εισέρχεται παράνομα στη χώρα δεν επιβάλλεται να εξετασθεί ποιος είναι; αν είναι άρρωστος; αν είναι επικίνδυνος; διότι έχει αποδειχθεί καί στην Ελλάδα ότι ανάμεσα σ’ αυτούς τους εξαθλιωμένους που έρχονται έχουν βρεθεί και άκρως επικίνδυνοι. Μην ξεχνάμε ότι ανάμεσα στους ερχόμενους εξ Αλβανίας (και όχι μόνο) πριν λίγα χρόνια, υπήρχαν και πολλοί άκρως επικίνδυνοι κατάδικοι από τις φυλακές. Εξάλλου τέτοιου είδους «νόμιμοι» πολίτες ήταν και αυτοί που ανατίναξαν τους δίδυμους πύργους στη Ν. Υόρκη και δημιούργησαν πολλά προβλήματα σε πολλές πόλεις του κόσμου. Γιατί λοιπόν κατηγορείται η Ελλάδα η οποία έχει δεχθεί υπεράριθμους μετανάστες και πολύ περισσότερους από όσους πραγματικά χρειαζόταν η χώρα. Ας μην λησμονούμε ότι όλοι οι ταλαιπωρημένοι συνάνθρωποί μας που ήλθαν στην Ελλάδα, πέρασαν από πολλές χώρες που ήταν ομόθρησκοί τους, που οι λαοί τους συνδέονται ιστορικά, πολιτιστικά, γλωσσικά κ.λ.π. και παρόλα αυτά τους εκμεταλλεύτηκαν με αισχρούς τρόπους. Ας ερωτήσουν κάποιους από τους μετανάστες πόσα λεφτά πλήρωσαν στους ομόθρησκους Τούρκους για να τους περάσουν στην Ελλάδα. Γνωρίζουν οι «ευαίσθητοι» ότι υπάρχουν γραφεία προώθησης μεταναστών, με σκοπό να αλλοιώσουν την εθνολογική δομή των λαών, ώστε να ευνοείται η παγκοσμιοποίηση και να υπάρχουν πολίτες-νούμερα που μόνο θα καταναλώνουν. Αναρωτήθηκαν οι «ευαίσθητοι», αν δεχθεί η Ελλάδα όλους αυτούς τους ανθρώπους τι κοινωνία θα δημιουργηθεί; Ήδη με την «εισβολή» χιλιάδων ανθρώπων τα τελευταία χρόνια αυξήθηκε η εγκληματικότητα, οι κλοπές, οι δολοφονίες και όλα τα συναφή που «αρέσουν» σε όσους θέλουν να καταστρέψουν τις κοινωνίες, ώστε να τις εξουσιάσουν ευκολότερα.
Όμως, αν δούμε και ποιοι είναι οι τοιούτοι αναρχικοί-αντιεξουσιαστές και λοιποί αντιδρούντες, διαπιστώνεται από δημοσιεύματα και αναλύσεις ότι πρόκειται περί ατόμων που οι περισσότεροι δεν έχουν ουδεμία σχέση ακόμα και με τους ίδιους τους γονείς τους. Πως λοιπόν εμφανίζονται τώρα ως «ανησυχούντες» για τους Αφγανούς, τους Πακιστανούς, τους Σομαλούς και άλλους συνανθρώπους μας, εφόσον έχουν δείξει κατά καιρούς ότι δεν σέβονται τις περιουσίες των συμπολιτών τους, διότι οι ζημιές που συχνά κάνουν, επιβαρύνουν τους Έλληνες πολίτες, τα μαγαζιά που σπάνε και λεηλατούν είναι και φτωχών καταχρεωμένων ιδιοκτητών, τους τοίχους που γράφουν και λερώνουν με τις «θεωρίες» τους, είναι και μεροκαματιάρηδων που δεν έχουν τη δυνατότητα να επισκευάζουν. Εκείνοι που δεν θέλουν σύνορα, άφησαν ποτέ ανοιχτό το σπίτι τους (αν έχουν), για να μπαινοβγαίνει ο καθένας; Φιλοξένησαν ποτέ αγνώστους; Μοίρασαν ποτέ το φαΐ τους ή το ρούχο τους με κάποιον ταλαιπωρημένο συνάνθρωπο;
Μέχρι τώρα έχει διαμορφωθεί η παρούσα δομή για τον κόσμο. Χιλιετερήδες πέρασαν και δημιουργήθηκαν πολλοί λαοί με διαφορετικούς πολιτισμούς, θρησκείες και πιστεύω. Προερχόμενα όλα αυτά από την ξεχωριστή ιδιαιτερότητα και μοναδικότητα του κάθε ανθρώπου που διαφέρει φυσιογνωμικά, πνευματικά, ιδεολογικά και πολιτιστικά από τους συνανθρώπους του. Πως θα παραβιασθεί και θα καταργηθεί αυτή η έννοια της ελευθερίας και του αυτεξουσίου; Και θα γίνει τι; Βάσει ποιανού «αρχηγού» θα φτιαχτεί ο «νέος κόσμος» που φαντάζονται με γνώμονα κυρίως το χρήμα;
Η Ελλάδα, ανήκουσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει ανοίξει ήδη τα σύνορά της αφού ανήκει σε μια ένωση ευρωπαϊκών λαών. Αν και η ακεραιότητά της αμφισβητείται από τους Τούρκους που διεκδικούν γη, θάλασσα και ουρανό, από τα Σκόπια που κρέμασαν σε όλες τις τάξεις των σχολείων τους, χάρτες με το κράτος της ψευτομακεδονίας (κατά τον Οδ. Ελύτη) να φθάνει ως την Λάρισα, και τους Αλβανούς να ονειρεύονται την Τσαμουριά. Η Ελλάδα φιλοξενεί όμως, ανθρώπους από πολλές χώρες, οι οποίοι για να έρχονται και να μένουν πάει να πει ότι εδώ είναι καλύτερα από εκεί που έφυγαν. Αποδεικνύεται έτσι, ότι δεν υπάρχει από τους Έλληνες καμία τάση ρατσισμού ή εκδίκησης. Τρανό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός ότι πάνω από 2 εκατομμύρια Αφγανοί πέρασαν τελευταία στην Ελλάδα. Γνωρίζουν όμως οι διάφοροι «φιλάνθρωποι» ότι μετά την τρομοκρατική ενέργεια του Μπιν Λάντεν στην Αμερική και τα πρώτα μέτρα που πήραν οι Αμερικάνοι κατά του Αφγανιστάν, εκδιώχθηκαν από την Ασιατική αυτή χώρα πρώτοι απ’ όλους 7.000 Ορθόδοξοι οι οποίοι δεν είχαν φταίξει σε τίποτα. Προσφάτως δημοσιεύτηκε το μαρτύριο δυο γυναικών από το Ιράν όταν μαθεύτηκε ότι είναι Χριστιανές. Ας δουν οι «ευαίσθητοι» τι βασανιστήρια έχουν υποστεί ως σήμερα και ας πάνε να διαδηλώσουν εκεί υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων!
Η Ελλάδα έχει βοηθήσει πολλές φορές ανθρώπους που δοκιμάσθηκαν από φυσικές καταστροφές (σεισμούς, τσουνάμι, πλημμύρες κ.α.), βοηθώντας εμπράκτως ή αποστέλλοντας πρώτη, οτιδήποτε χρειαζόταν οι χώρες που πλήγησαν, σε ποσότητες πολλαπλασίως μεγαλύτερες από ότι έστειλαν άλλα πανίσχυρα κράτη. Η Ορθόδοξη Εκκλησία δραστηριοποιείται ιεραποστολικά σε πολλές χώρες, ιδίως στην Αφρική, έχοντας να επιδείξει σπουδαίο έργο, βοηθώντας πολλούς ανθρώπους ανεξαρτήτου θρησκείας ή εθνικότητας. Επίσης, η ιστορία διδάσκει ότι η χώρα μας, είναι σήμερα μικρή σε έκταση, διότι επέτρεψε κατά καιρούς σε διάφορους λαούς (Σλάβους, Οθωμανούς κ.λ.π.) να κατοικήσουν και εντός των συνόρων της. Εν καιρώ όμως αυτή την φιλανθρωπία των Ελλήνων, την εκμεταλλεύθηκαν οι «φιλοξενούμενοι» με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν τα κράτη τους στα ελληνικά εδάφη, θανατώνοντας ή εκδιώκοντας τους οικοδεσπότες Έλληνες!
Ας πάψουν λοιπόν να κάνουν φιλάνθρωπα μαθήματα, όσοι ποτέ δεν προσέφεραν τίποτα σε συνανθρώπους τους. Είναι υποκρισία το να κατηγορούν την Ελλάδα, η οποία φιλοξενεί ήδη υπεράριθμους μετανάστες. Αν και την καλή της θέληση, δεν θα αργήσουν οι «επιτήδειοι» να την εκμεταλλευτούν σύμφωνα με τα συμφέροντά τους.

Στρατής Ανδριώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: