22 Αυγούστου 2010

Η θαυμαστή θεραπεία γυναικός από τον καρκίνο

Ένα από τα πολλά θαύματα του Αγίου Λουκά του Ιατρού
Η Έλενα Ζουράβκαγια από τη Συμφερούπολη περιγράφει ένα ακόμη θαύμα πού συνέβη στη συγγενή της Γκαλίνα:
«Στά τέλη του Μαΐου 1996 η συγγενής μου Γκαλίνα αρρώστησε βαριά. Στήν αρχή φάνηκε να έχει οξύ κρυολόγημα με υψηλό πυρετό, ο οποίος δεν κατέβαινε, παρά τη φαρμακευτική αγωγή για πολλές εβδομάδες. Όταν έβαλαν στο νοσοκομείο την εξουθενωμένη από τον υψηλό πυρετό γυναίκα, διέγνωσαν καρκίνο του πνεύμονα...

 Έγιναν καί άλλες εξετάσεις σε διάφορα νοσοκομεία της Σεβαστούπολης οι όποιες όχι μόνον επιβεβαίωσαν αυτή τη διάγνωση, αλλά διέγνωσαν πως είναι βαριάς καί καλπάζουσας μορφής. Οι γιατροί είπαν πως είναι άσκοπο να γίνει εγχείρηση, αλλά οι συγγενείς επέμεναν. Προς το τέλος του Ιουλίου την έβαλαν στο περιφερειακό ογκολογικό νοσοκομείο στο Μάργινο.
Πρέπει να σημειώσω, πως η γυναίκα αυτή είχε μεγαλώσει σε οικογένεια αθεϊστών την εποχή της ΕΣΣΔ. Εργαζόταν ως δασκάλα σε σχολείο καί ήταν μακριά από την Εκκλησία. Δυσκολευόμουν να της μιλήσω για την πίστη, αλλά έδινα πάντοτε πρόσφορο καί το όνομά της στους Ιερείς για να τη μνημονεύουν στην προσκομιδή. Παράλληλα διάβαζα κι εγώ τους Χαιρετισμούς προς τον άγιο Λουκά, παρακαλώντας τον να την θεραπεύσει. Κάποια μέρα πού είχα πάει πάλι στο ναό της Αγίας Τριάδας, η νεωκόρος μου είπε:
- Γιατί προσεύχεστε εκ μέρους της; Πρέπει να έλθει μόνη της, να εξομολογηθεί καί να κοινωνήσει.
Η Γκαλίνα εκείνο τον καιρό ήταν ήδη σε νοσοκομείο της Συμφερούπολης. Της είχα πάει την ακολουθία του αγίου Λουκά, το βιβλίο του «Πνεύμα, ψυχή καί σώμα», της διηγήθηκα για τον άγιο Λουκά, της είπα πως τα λείψανά του είναι ανοιχτά για τους προσκυνητές καί της μετέφερα αυτά πού μου είχε πει η νεωκόρος. Αν καί η Γκαλίνα ένιωθε πολύ αδύναμη, αποφάσισε την άλλη μέρα να πάει στην εκκλησία για να προσκυνήσει τα λείψανα του αγίου Λουκά.
Στις 3 Αυγούστου πήγε στο ναό, προσκύνησε τα λείψανα, εξομολογήθηκε στον π. Πέτρο και ’κείνος της είπε να κοινωνήσει την άλλη μέρα. Πράγματι, στις 4 Αυγούστου κοινώνησε για πρώτη φορά των Αχράντων Μυστηρίων.
Στις 5 Αυγούστου έπρεπε να γίνουν οι τελικές εξετάσεις για να οριστεί η μέρα της εγχείρησης. Οι εξετάσεις έγιναν καί προς έκπληξη όλων ήταν αρνητικές. Ο καρκίνος του πνεύμονα εξαφανίστηκε !
Τώρα η Γκαλίνα Γρηγορίγιεβνα Κάλκο εργάζεται στην εφημερίδα «Δόξα» της Σεβαστούπολης καί δοξάζει τον Κύριο για τη θαυμαστή θεραπεία της.
(Από το βιβλίο: "Αρχιεπίσκοπος Λουκάς" του Αρχιμ. Νεκταρίου Αντωνοπούλου - Εκδ. ΑΚΡΙΤΑΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: