13 Δεκεμβρίου 2012

Κατάργηση και της Κυριακής αργίας


Για άλλη μια φορά η τρικομματική κυβέρνηση παρουσιάζει το υποκριτικό και ύπουλο σχέδιό της να καταργήσει κάθε ηθική και πνευματική αξία στη Χώρα μας.
Με δηλώσεις του ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κωστής Χατζηδάκης, προσπάθησε να δικαιολογήσει την απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει την αργία της Κυριακής για τα μικρά καταστήματα, λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Με τον αγορανομικό κώδικα θέλουμε να εκσυγχρονίσουμε τη λειτουργία της αγοράς προς όφελος της εθνικής οικονομίας των επιχειρήσεων και του καταναλωτή, όπως αρμόζει σ' ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος. Διότι δεν πρέπει να έχουμε αυταπάτες. Η Ελλάδα πέρα από το τεράστιο δημόσιο χρέος, αντιμετωπίζει κι ένα πρόβλημα ανταγωνιστικότητας...

Πρέπει λοιπόν να γίνουν όλες οι παρεμβάσεις που πρέπει στην αγορά, για να καταργηθούν αναχρονιστικές ρυθμίσεις, ν' αντιμετωπισθούν γραφειοκρατικά προβλήματα και να απαλλαγεί η οικονομία επιτέλους από το βρόχο που την πνίγει. Σ' αυτό το πλαίσιο εμείς πιστεύουμε εντάσσονται και οι αλλαγές που παρουσιάζουμε σήμερα. Και είναι ένα ακόμα βήμα μπροστά. θα πει κάποιος, μα με τον αγορανομικό κώδικα θ' αλλάξετε την Ελλάδα; Ναι, και με τον αγορανομικό κώδικα. Πρέπει να γίνουν πολλά μικρά βήματα που θα συμπληρώσουν το μεγάλο βήμα έτσι ώστε η Ελλάδα να καλύψει το χάσμα που τη χωρίζει από άλλες πιο προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες. Δε μπορεί να γίνει αυτό μ' ένα μαγικό ραβδί, πρέπει να γίνει με πολλές επιμέρους παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα.»
Κατά την πολιτική της κυβέρνησης λοιπόν, πρέπει η Ελλάδα να εξομοιωθεί με τα λοιπά Ευρωπαϊκά κράτη και να αποβάλει όλα τα στοιχεία που την διαφοροποιούν από αυτήν, να χάσει την ταυτότητά της, να χάσει κάθε όσιο και ιερό που διατήρησε μέχρι σήμερα και που αποτελούσε το συστατικό του Γένους μας! Αν δεν συμβαδίζουμε με την αθεϊα της Ευρώπης είμαστε αναχρονιστικοί! Αυτοί οι πολιτικοί εκπροσωπούν τον Ελληνικό λαό σήμερα; Αυτούς θέλαμε να μας ορίσουν το μέλλον της Πατρίδος μας και το μέλλον των παιδιών μας;
Αφού καταργήθηκε το θρήσκευμα από την ταυτότητα των Ελλήνων, αφού αφανίστηκε κάθε διακριτικό της Πίστεώς μας που ήταν συνυφασμένη με την καθημερινή μας ζωή, ήρθε τώρα να καταργηθεί και η αργία της Κυριακής!
Συγχαρητήρια κ. Σαμαρά για την υποκριτική σας ικανότητα! Συγχαρητήρια κ. Υπουργέ που έχετε ύπουλο και δόλιο λόγο για να πείσετε την ελληνική κοινωνία ότι είναι υποχρεωτική κατάληξη να καταργηθεί η αργία της Κυριακής. Αυτό που μένει τώρα είναι να βγείτε δημόσια και να ομολογήσετε σε ποιόν Θεό πιστεύετε; Αυτόν της Ευρώπης; Σε ποιο κράτος είστε κυβερνήτες; Της Ευρώπης; Γιατί μέχρι σήμερα υποτίθεται ότι υπηρετούσατε τους Έλληνες!
Καλούμε όλους τους καταστηματάρχες και τους εμπορικούς συλλόγους να αγνοήσουν αυτό το δικαίωμα που τους δίνει το κράτος να καταλύσουν την ημέρα της Κυριακής και να διατηρήσουμε με κάθε τρόπο ό,τι μας χαρακτηρίζει ακόμη σαν Έθνος. Δεν είναι αναχρονιστικό αυτό. Αναχρονιστικός είναι ο φασισμός και η υποκρισία με την οποία κινείται η κυβέρνηση για να καταντήσει την Ελλάδα σκουπιδότοπο της Ευρώπης!
Έμποροι αντισταθείτε στις προκλήσεις και τότε θα δείτε τα αποτελέσματα! Θα δείτε ότι δεν θα λείψουν τα έσοδά σας. Εμείς οι καταναλωτές δεν πρόκειται να πάμε για ψώνια την ημέρα της Κυριακής. Η Κυριακή είναι ημέρα γιορτής, ανάπαυσης, ξεκούρασης και κανένας δεν μπορεί να μας την στερήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: